Arrangörsröster

På Rydals museum upplevde vi en tillbakablick i vårt eget museums och tidigare spinnerifabriks verksamma dagar då historien levandegjordes genom den musikdramatiska föreställningen “Nu går vi till fabriken”. En förtätad berättelse ur många olika människors perspektiv presenterades på ett finstämt sätt.

Carola Melo, kultursamordnare, Marks kommun, 151013


Maria Pihl och KG Malm både sjunger och agerar med ett direkt tilltal som fångar publiken. Texterna känns aldrig för enkla men heller aldrig för högtravande när de ger röst åt bruksortens historiska persongalleri. Den musikaliska inramningen med Leonor Palazzo och Bosse Stenholm är högklassig. Kan verkligen rekommendera denna föreställning när man vill förmedla berättelsen om hur industrisverige tog sin början. Jonsered kan lika gärna stavas Hällekis eller Årnäs.

Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare, Götene kommun, efter föreställningen “Nu går vi till fabriken” vid Stenhyveln i Gössäter, augusti 2014.


Maria kommer med varm energi och klar stämma och bjuder på allt från härlig sång till poesi och skådespel. En proffsig sångerska som är lätt att ha att göra med. 

Linda Wahlberg, Samordnare för Senioträffarna i Partille Kommun, 140507.


Maria och Claes Pihl förgyllde verkligen tillställningen. Claes är en egensinnig låtskrivarbegåvning. Hans texter lyfter fram det förunderliga i tillvaron, och musiken följer sällan givna mallar. Ofta ställer den stora krav på uttolkaren, krav som Maria med sin klockrena och intensiva röst uppfyller på det allra njutbaraste sätt. Detta är stor viskonst.

Olof Mellgren, Partille Kultur- och fritidsförvaltning, efter viskonsert delad med KG Malm, Christina Kjellson och Fria Tyglar på Kulturum i Partille 140214


Maria Pihl och Per Johanssons fina visprogram berörde oss verkligen. Marias tydliga textande och djupa inlevelse tillsammans med Pers briljanta musicerande vid pianot gav oss en kväll att minnas! Vi hoppas på ett återseende!

Agnetha Hellgren, kantor i Södra Sotenäs Församling, efter “Musik i sommarkväll” i Askums kyrka 130721


Nära berörande sånger o ett väldigt fint samspel mellan sångare o pianist.

Lena, kantor, efter “Musik i sommarkväll” i Havstenssunds kapell 130722.


Härlig musik & fina texter varvat med information och historia bakom varje melodi. Ni fångade oss åhörare och vi fick “en liten flik av himlen”.


Jenny, vaktmästare, Bjärke Församling, efter “Musik i sommarkväll” i Antens kapell 130807


J